Vælg den rigtige crosstrainer

En af de mest populære træningsmaskiner gennem tiden er helt sikkert crosstraineren, er der en god årsag til. Netop denne træningsmaskine giver dig nemlig en super effektiv træning, af hele kroppen.

Hvis der sammenlignes med eksempelvis en motionscykel, vil crosstraineren fylde lidt mere, men til gengæld vil den forbrænde langt flere kalorier samt træne både core, arme, balder og meget mere.

Spørgsmålet er så bare, hvad du skal kigge efter, når du er på jagt efter en rigtig god en af slagsen? Herunder kommer en gennemgang af hvilke hovedpunkter, du bør overveje i forbindelse med købet af en crosstrainer.

Bagdreven eller fordreven crosstrainer?
Det første du skal have afklaret, er om du ønsker en bagdreven eller frontdreven maskine – der er nemlig enormt stor forskel, på hvordan disse to typer føles.

Den mest almindelige crosstrainer type i Danmark er bagdreven. Det skyldes typisk, at de fylder væsentlig mindre end frontdrevne modeller. De mindre dimensioner på maskinen kan i sig selv være årsag nok til at vælge denne type crosstrainer. Men også det store udvalg af netop denne type kan være en fordel.

Prisen på bagdrevne modeller er også betydelig lavere end på de frontdrevene udgaver. Bagdrevne modeller starter fra ca. 3.000,- og frontdrevne modeller fra ca. 6.000,-. Du kan f.eks. se et stortudvalg hos Apuls.dk.

Placering af svinghjulet

Den frontdrevne model har, som navnet antyder, svinghjulet i fronten og dette giver producenterne mulighed for at fremstille en crosstrainer, som vil føles mere som almindeligt løb. Derudover kan en frontdreven maskine have en længere skridtlængde, som typisk vil være omkring 50 cm, hvor en bagdreven crosstrainer har en skridtlængde på 35 – 40 cm.

En anden fordel ved en frontdreven cross trainer er afstanden mellem dine fødder. Denne er nemlig betydelig smallere end på en bagdreven udgave, og det gør også oplevelsen mere som almindeligt løb.

Om du skal bruge en frontdreven eller bagdreven version afgøres 100% af dine omgivelser og økonomi. Hvis du har plads til det, vil vores klare anbefaling være en frontdreven model.

Computer & programmer

For at du kan få en god og effektiv træning på crosstraineren, er det naturligvis en forudsætning, at du har det antal programmer, du har behov for. Derudover er det en rigtig god ide med en computer, der viser de informationer, du ønsker. Her er der enormt stor forskel, på hvad de forskellige crosstrainere tilbyder.

De fleste vil sandsynligvis kunne klare sig med 8 – 12 træningsprogrammer, men hvis du har planer om at benytte din maskine dagligt, kan det være en fordel med flere valgmuligheder. De fleste vil dog kun få brugt crosstraineren et par gange om ugen, og her vil 8 programmer være rigeligt.

En smart funktion vi har set på nyere maskiner er mulighed for tilslutning af en tablet. Hvis din model har denne mulighed indbygget, vil du kunne tilslutte eksempelvis en iPad og derefter benytte denne som computer på træningsmaskinen. Derved får du en række ekstremt smarte muligheder for statistik og træningsprogrammer på din crosstrainer.

Maksimal brugervægt

Den maksimale brugervægt er naturligvis også en meget vigtig faktor for, at du ikke risikerer at overbelaste maskinen – garantien vil nemlig ikke dække, hvis den går i stykker på grund af overbelastning.

En billig crosstrainer til 3.500,- vil typisk kunne klare en person op til 120kg, hvor en maskine til den dobbelte pris, typisk vil kunne klare en vægt på 200kg.

Denne indikation af maksimal brugervægt kan også give dig et klart billede af kvaliteten på den udgave, du overvejer at investere i. Hvis den crosstrainer du overvejer eksempelvis koster 5.000,-, men kun kan klare en brugervægt på 120kg, vil der typisk være en ubalance imellem kvalitet og pris.

Hvis den til gengæld koster 5.000,-, men kan klare en brugervægt på 180kg, vil du derimod sandsynligvis få meget stabilitet for pengene.

 

Hvilken crosstrainer skal du så vælge?

Hvilken udgave/model du bør vælge, afgøres primært af økonomi og omgivelser ud fra de hovedpunkter, vi har gennemgået her. Det er klart at pris og kvalitet som regel hænger godt sammen, og det er også tilfældet med crosstrainere. Vores anbefaling vil derfor være, at du overvejer en anden træningsmaskine, hvis ikke du har et budget på minimum 3.500,-

Tue


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/trimzone.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *