Sådan indretter du dit eget (episke) hjemmetræningscenter

hjemmetræningscenter

Hvem kunne ikke tænke sig at spare 3-4.000 kroner om året ved at kunne træne derhjemme?

Det kan de fleste vist.

Faktisk kræver det ikke ret mange remedier, før det kan lade sig gøre, og det behøver ikke være noget, der koster mange tusinde kroner. Det vil være en rigtig god investering, hvis ikke du har noget imod at træne alene derhjemme. Du vil ikke bliver forstyrret af pauseklovne, og du slipper helt for at stå i kø til de ofte ret få maskiner, som der altid er rift om i træningscentret.

Med dit eget hjemmetræningscenter kan du slippe for alle disse udfordringer, og du bestemmer helt selv, hvornår du har lyst til at træne. Du kan komme i gang for relativt få kroner, men det afhænger naturligvis meget af, hvad du har af behov og krav til dit eget hjemmetræningscenter.

Hjemmetræningscenter

Hjemmetræningscenter til kvinder

Selvom der vitterligt ikke er forskel på træningsudstyret, som kvinder og mænd bruger i dag, så er der alligevel nogle redskaber, der er de foretrukne blandt kvinder.

Du kan komme i gang for ret små penge, da du reelt ikke behøver mere end en træningsmåtte, en bold, TRX-sele og et par kettlebells. Særligt kettlebells har vist sig at være rigtig gode til mange typer af øvelser, da du kan anvende dem på mange måder, så du får brugt hele kroppen. Det er et af de absolut hotteste redskaber lige nu, som du også kan få til hjemmet for få hundrede kroner. De er lavet af metal, så det er ikke noget med, at de hurtigt går i stykker eller lignende.

Med en TRX-sele kan du også træne alle mulige forskellige muskelgrupper. Det er også et udbredt redskab, som er multifunktionelt og kan bruges ret mange steder. Du kan have den med over det hele i huset, hvor du har mulighed for at sætte den fast. Med en god træningsbold kan du træne hele din kernemuskulatur og styrke ryg, lænd, mave og baller på samme tid. Der findes et hav af øvelser, som du kan finde på nettet eller her på vores blog, hvor vi har givet bud på nogle gode øvelser – særligt med kettlebells.

På en måtte kan du ligge ned og lave udspændingsøvelser samt andre styrkeøvelser med fx dine kettlebells. Du ligger meget mere behageligt på en måtte, da den ikke skrider ud, som hvis du blot brugte et tæppe eller noget andet som underlag. Skal du have noget ekstra, kan du også købe fx en motionscykel, så du også kan få motion uden at bevæge dig ud af døren. Der er rigtig mange, der ikke kan finde tiden til at forlade hjemmet, fordi der måske er børn, og derfor kan det være helt genialt at etablere dit eget hjemmetræningscenter.

Anbefalet udstyr: Håndvægte, TRX-sele, kettlebells, mavetræner, træningsbænk, træningsmåtte og motionscykel.

Hjemmetræningscenter til mænd

Det er også forskelligt, hvordan mænd træner, og hvad de har behov for af udstyr. Mange er gået over til den her mere spartanske tilgang, hvor man benytter ret få redskaber til at træne med. Det behøver ikke at koste flere tusinde kroner, og du kan endda måske slippe med 2.000 kroner, og så har du alt, hvad du skal bruge.

Har du i forvejen træningshandsker, er det selvfølgelig en post mindre. Ellers vil du være godt tjent med et par sæt kettlebells. Et sæt, som er lidt lettere, hvor du kan træne din udholdenhed og tage flere reps. Et andet sted, der er tungere, som du kan bruge primært at opbygge din styrke med. Kettlebells er vidunderlige, da du kan holde fast i dem og bruge dem på mange måder. Der findes stort set ikke den muskelgruppe, du ikke kan træne med dem, hvorfor de bør være et must i enhver mands hjemmetræningscenter. Har du behov for flere, kan du naturligvis tilføje efter dit personlige behov.

TRX-seler er altid gode at have, da du her kan bruge dem på mange måder med din egen kropsvægt. På den måde sparer du en masse tunge redskaber, som fylder meget, og som ofte er ret dyre. De fleste mænd vil nok ty til at købe en bænk, hvor de kan køre bænkpres. Disse fås relativt billigt nu – alt afhængigt af kvaliteten. Men det er klart, den løfter budgettet en smule. Du kan stort set klare dig med en måtte, kettlebells og måske en stabil gummibold til mave- og rygøvelser. Hermed er der ikke forskel på mænd og kvinder i dag – udover vægten. Et moderne træningscenter indeholder mange basisremedier, men du kan altid tilføje ekstra, hvis dette er dit behov. Løbebånd, motionscykel, stepper, crosstrainer og meget mere.

Anbefalet udstyr: Håndvægte, pull up bar, multimaskine, squat rack og træningsbænk.

Moderne hjemmetræningscenter

Som vi har været inde på, er der sket et stort skred i forhold til de redskaber, vi bruger, når vi træner. Det er helt basale ting som skamler til at hoppe op på, reb at hænge og trække sig op i samt tunge ting, der løftes på forskellige måder. Der er skåret gevaldigt ned på de tekniske løsninger, som ofte er ret dyre og ikke har samme holdbarhed. Typisk fylder de også meget mere.

I dag ser du masser af udendørs træningscentre, hvilket du ikke gjorde for blot 10 år siden. Du kan derfor klare dig med ret få ting, når du skal etablere dit eget hjemmetræningscenter.

Du vil elske at træne hjemme og få mere fra hånden, når du ikke skal stå i kø i fitnesscenteret. Gå i bad hjemme også. Det er langt billigere i længden i forhold til et træningscenter, så det er ren win win at få dit helt eget hjemmetræningscenter, som du kan forme med tiden.

Start ud med ganske få ting og prøv dig frem. Mange af tingene skal du købe én gang, hvorfor det er en god investering.

Folk betaler rask væk 3-4000 kroner om året på et abonnement til et træningscenter, som de lige så godt kunne bruge på at købe få redskaber til hjemmet, som de får til evigt eje. Der er masser af fordele ved at have sit eget hjemmetræningscenter, og det kan gøres utroligt nemt og billigt. Så har du et par kvadratmeter til overs, så er der snildt plads til et hjemmetræningscenter, du sagtens kan pakke væk bagefter.

Tue


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/trimzone.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *