5 tips til valg af motionscykel

Valg af motionscykel

Det er en konstant kamp at holde sig i form, og det kan være svært at få tid til det hele.

Men der er helt klart nogle ting, du kan gøre for at gøre det hele lidt nemmere og mere tilgængeligt for dig selv.

Det er nemlig ikke alle, der har mulighed for at afsætte to timer af for at tage i et træningscenter, hvor de kan give den gas og så efterfølgende tage hjem at lave mad og passe børn eller andet. Men du kan derimod købe en rigtig god motionscykel, så det bliver lidt nemmere. Ved at have din helt egen motionscykel behøver du ikke tage ud af huset eller lejligheden for at træne. Du kan opnå helt den samme forbrænding i hjemmet på din motionscykel, og du kan være i nærheden af dine børn, hvis dette er forudsætningen. Det er enormt tidsbesparende at have sin egen motionscykel – og så giver det naturligvis en masse god motion.

Det kræves, at du bruger noget energi for at få energi. Derfor er en rigtig god motionscykel et godt skridt på vej i den rigtige retning, hvis du gerne vil tabe dig nogle kilo, holde formen ved lige eller simpelthen komme i endnu bedre form.

Er du klar? 3, 2, 1 START!

Sådan vælger du en god motionscykel

Valg af motionscykel kan synes uoverskueligt og besværligt, men her gør vi det meget nemmere for dig, så du kan finde rundt i junglen og få den motionscykel, du er allerbedste tjent med. Valg af motionscykel er vigtigt for, hvor sjovt det bliver at udøve motion. Typisk hænger pris og kvalitet rigtigt godt sammen, hvilket betyder, at du skal investere nogle flere penge for at få en bedre og langt mere holdbar motionscykel.

Står du og skal vælge mellem to cykler, der ser ens ud, men prisen er forskellig, så siger vi ikke, at du skal tage den dyreste.

Tværtimod.

Kan de helt det samme, og er kvaliteten af materialerne de samme, så vælg da den, der er billigst. Men du skal typisk ud at ofre mindst en 3-4.000 kroner for at få en rigtig god motionscykel, som holder i lang tid, men som også har en sådan kvalitet, at man har lyst til at cykle på den.

Kvalitet frem for alt

Det kan ganske enkelt ses og mærkes. Kvaliteten er helt afgørende for, hvor længe din motionscykel holder, og du kan se og føle det, når sidder på den – om den knager og rasler. Står du over for valg af motionscykel, bør du have in mente, hvordan den skal bruges.

Skal du cykle på den hver dag, 100 km om ugen, eller taler vi 1-2 gange om ugen i 20 min?

Der er helt klart forskel på formålet, hvor man kan sige, at du i første tilfælde i højere grad vil være tilbøjelig til at investere 4.000 kroner i en ny motionscykel, som både har speedometer, vandflaskeholder, brugbare indstillinger og programmer samt meget andet.

Er den støjsvag, har den farvedisplay og mange andre features?

Uanset dit behov, så bør du se dig om efter en motionscykel, der har en vis kvalitet. Ved at købe en, der er for billig, kan du komme ud for, at den går hurtigt i stykker. Omvendt kan man argumentere for, at man ikke skal bruge for mange penge på en motionscykel, som man ikke agter at bruge ret meget.

Køb derfor en motionscykel, som kan indfri dine forventninger til funktionalitet og kvalitet.

Sammenlign prisen på motionscyklen

Her på Trimzone sammenligner vi priser på træningsudstyr, herunder motionscykler. Vi indhenter priser for alle de største danske fitness webshops og giver dig det fulde overblik. På denne cykel fra Reebok kan du f.eks. spare flere hundrede kroner!

Der kan være utrolig mange penge at spare, så start derfor altid med at sammenligne prisen på motionscyklen før du køber.

De bedste og billigste motionscykler

Oplevelsen

Hvis ikke du får en god oplevelse, når du sidder på din motionscykel, vil du sikkert ikke blive ved med at bruge den ret længe (taler af personlig erfaring!)

Der skal derfor være en ret stor portion lyst til at ville cykle på en “cykel”, hvor man ret beset ikke kommer nogen vegne.

Det hænger ofte sådan sammen, at man på en billig cykel får en elendig oplevelse. De har ujævne dele, der rasler og ikke kører, som de skal. Det er lavet af plast eller andre dele, hvor der øjensynligt og mærkbart er sparet gevaldigt på kvaliteten. Får du en dårlig oplevelse, kan det tage hele træningsiveren og motivationen fra dig. Derfor bør du se dig om efter en motionscykel, der giver dig en rigtig god oplevelse, når du sidder på den.

Anmeldelser af motionscykler

Motionscykel

Valg af motionscykel behøver ikke være så svært. Lyt til referencer og læs anmeldelser af de forskellige cykler.

Her kan være rigtig meget at hente. Det er ofte forbrugerne, der kan levere rigtig megen brugbar info, så du ikke vælger en motionscykel, der på papiret virker god, men i virkeligheden er dårlig. Du kan få motionscykler, der koster mange tusinde kroner, så gør op med dig selv, hvad dit behov er og sæt et budget efter dette. Er du en motionist, der blot vil cykle en gang eller to om ugen, så er en motionscykel til 3.000 kroner måske lige det, der vil imødekomme dine krav og ønsker. Kvalitet og pris stemmer typisk overens, og det skal man være vidende om, når man står over for valg af motionscykel.

Du får, hvad du betaler for – så tænk på behovet. Er du triatlet, og mangler du en ny træningscykel, så er du måske oppe at give 7-8.000 for en rigtig god træningsmakker.

Tue


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/trimzone.dk/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 405

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *